10TVActualitățiBasarabiaRomânia

VIDEO // Cunoaște-ți Țara, cunoaște România. Participă și tu în cadrul celei de-a patra ediții

Distribuiți acest articol!

Deja de 4 ani, românii basarabeni din stânga Prutului, au ocazia să viziteze România prin intermediul proiectului Cunoaște-ți țara. Acesta, este menit să răstoarne preconcepțiile românilor dintre Prut și Nistru legate de limba, credință și identitatea comună, oferindu-le acestora un imbold pentru exprimarea identității românești în spațiul în care trăiesc.

„Cunoaște-ţi Țara” este un proiect social al Institutului pentru Cultură și Drepturi Europene și al Platformei Unioniste ACȚIUNEA 2012. Proiectul presupune promovarea realităților din România în rândurile cetățenilor din Republica Moldova. Astfel, inițiatorii proiectului organizează vizite a mănăstirilor, munților, cetăților medievale, orașelor și altor obiective turistice și economice menite să răstoarne convingerile formate de propaganda și manipularea anti-românească din ultimii peste 200 de ani.

Datorită lipsei de informație reală a cetățenilor moldoveni despre realitățile din România și a posibilităților materiale reduse, se impune necesar proiectul de față menit să răstoarne preconcepțiile românilor dintre Prut și Nistru legate de limba, credință și identitatea comună, oferindu-le acestora un imbold pentru exprimarea identității românești în spațiul în care trăiesc.

Itinerarul vizitelor include obiective turistice din Bucureşti, Sibiu, Braşov, Timişoara, Sighişoara, Alba Iulia, Maramureş, Iaşi, Transalpina, Transfăgărăşan precum şi alte locuri minunate. Până acum, peste 100 de mii de cetațeni din Republica Moldova, de diferite etnii, vârste, profesii au vizitat România prin itermediul proiectului Cunoaște-ți țara!


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button