MAGAZIN

VIDEO// Cunoaște-ți țara în acest weekend

Distribuiți acest articol!

Cunoaște-ți Țara în acest weekend alături de familie, părinți și rude. Organizatorii vă propun o porție de relaxare pe cinste, într-o plimbare pe Lacul Roșu, explorarea capitalei Moldovei istorice – Iași, Cetatea Neamțului, dar și Cheile Bicazului.  

În turul de sâmbătă și duminică, 26-27 mai, veți descoperi ținutul Moldovei istorice. Cetatea Neamțului este una dintre cele mai impresionante cetăți din Romania și se găsește în partea de nord a țării, aproape de Târgul Neamț. O plimbare pe Lacul Roșu, drumeții pe Cheile Bicazului și vizitarea Cetăților istorice, sunt porția garantată de relaxare pentru basarabenii care vor să descopere România prin intermediul programului Cunoaște-ți Țara.

Proiectul are menirea să combată preconcepțiile românilor dintre Prut și Nistru legate de limbă, credință sau identitate, oferindu-le un imbold pentru exprimarea în spațiul în care trăiesc. „Cunoaște-ţi Țara” este o Campanie Socială inițiată de Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene împreună cu Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012. Proiectul presupune prezentarea României în rândul cetățenilor din Republica Moldova prin organizarea vizitelor la mănăstiri, în munți, la cetăți medievale, orașe și multe alte obiective turistice. Până acum, peste 60 000 de locuitori ai Republicii Moldova au avut posibilitatea să cunoască cele mai frumoase locuri din România, iar anul acesta organizatorii își propun să ajungă la 100 000 de basarabeni care au reușit să descopere frumoasa Românie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button