MAGAZIN

VIDEO. Descinderi şi reţineri într-o localitate din raionul Străşeni

Distribuiți acest articol!

Ieri, ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău cu suportul poliţiştilor şi procurorii sectorului Ciocana au descins reţineri într-o localitate din raionul Străşeni, fiind încătuşaţi doi indivizi periculoşi, care ar fi fost implicaţi la comiterea a cel puţin 10 jafuri stradale şi o răpire de automobil pe teritoriul Capitalei. Conform datelor acumulate de către forţele de ordine, indivizii atacau pe timp de noapte în stradă doar femei sau bărbaţi în stare de ebrietate, fiind loviţi cu pumnii şi imobilizaţi la pământ, după care îi deposedau de lanţurile din aur, telefoane mobile sau portmoneele cu bani. Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele de 24 ani şi respectiv 27 ani, originari din raionul Orhei, iar unul din ei anterior fiind condamnat în Federaţia Rusă pentru săvârşirea atacurilor tâlhăreşti. Ei au fost localizaţi la nişte cunoscuţi  în raionul Străşeni, întrucât ştiau că sunt căutaţi de către Poliţia Capitalei. Fiind demarate percheziţii autorizate, forţele de ordine au depistat şi ridicat mai multe telefoane mobile, lănţişoare din aur şi alte bunuri materiale, care ar fi fost sustrase anterior de la cetăţeni.

Este de menţionat că, aceştia au apărut recent în vizorul camerelor de supraveghere instalate la un market din sectorul Buiucani, când au urmărit o femeie şi au agresat-o fizic, deposedând-o de lănţişorul din aur de la gât.

Ambii se află în custodia Poliţiei Capitalei şi sunt cercetaţi penal pentru jafuri în serie şi răpire de automobil. Conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.

Cetăţenii care au avut de pătimit în urma acestor indivizi, sunt îndemnaţi să se adreseze la Inspectoratul de sector, pentru înregistrarea plângerilor şi stabilirea tuturor circumstaneţor.

Poliţia Capitalei a intensificat acţiunile specifice de combatere şi prevenire a criminalităţii stradale şi asigurării securităţii cetăţenilor.

Video AICI.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button