ActualitățiRomânia

VIDEO // DEZVĂLUIRI: Năstase are maturitatea politică să se retragă în favoarea lui Codreanu

Distribuiți acest articol!

Nimic nu este pierdut. Dreapta politică mai poate stabili un candidat unic, care să-l bată pe Ion Ceban în turul al II-lea. Acestea sunt concluziile emisiunii Sfatul Țării de marți seara.

Candidatul Vasile Costiuc a dezvăluit că Maia Sandu ar avea șanse mai mari decât Andrei Năstase la alegerile locale din Chișinău. Decizia de a-l susține pe Năstase a fost una contrară logicii politice.

Noi am văzut niște sondaje prezentate de IRI. Poți să n-ai încredere în toate sondajele din Republica Moldova făcute de cumătri și nu mai știu care la comandă. Dar, să pui la îndoială sondajului unui institut american care nu cred că are neapărat interes să speculeze sau să manipuleze cu opinia publică și am văzut foarte clar că doamna Sandu avea de vreo trei sau patru sau cinci ori mai mult în sondaj pe Chișinău decât Andrei Năstase. Firesc, logic, normal, democratic la o masă rotundă, fără ochii presei cu mult înaintea începutului campaniei se putea de discutat șansele calculate și de văzut. Ca să te ridici de la 4% la 25, de exemplu, sau la 20%, ca să treci în turul II e mai dificil decât de la 20% cât avea doamna Sandu la 25%, de exemplu. Și atunci probabil că în jurul doamnei Sandu era o altă construcție, dar rămâne cu abrevierea ”DAR”. Gata, s-a făcut, se merge înainte”, a declarat Vasile Costiuc, președintele Partidului  “Democraţia Acasă”.

În acest context, moderatului emisiunii ”Sfatul Țării”, Anatol Ursu a intervenit și l-a întrebat pe Vasile Costiuc dacă mai exista candidatura lui în cazul în care Maia Sandu era candidatul unic PAS-PPDA la șefia capitalei.

Probabil aș fi susținut-o mai degrabă pe doamna Sandu. Am anumite simpatii. Acum trebuie să demonstrez Andrei Năstase dacă vreea și pretinde a fi lider, că s-a maturizat, politic vorbind și a ieșit din studioul Jurnal TV unde se complace pe sine și se netezește pe cap în studioul lui Val Butnaru și vorbește singur. Să iasă în public, să discute civilizat, să spună: ”Am greșit că am protestat împreună cu Dodon și cu Usatîi. Scuzați, am greșit!” Măcar atât să spună, ”Scuzați că am mai făcut niște chestii pe care nu trebuia să le fac.’”’, a punctat Costiuc.

Dreapta mai poate spera la un candidat reprezentativ. Constantin Codreanu poate fi o soluție potrivită pentru a cuprinde cât mai multe voturi pe eșichierul pro-european. Vlad Bolea, membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, consideră că Năstase s-ar putea retrage în favoarea lui Codreanu.

Și dacă sondajul arată că poporul orașului Chișinău, municipiului Chișinău, nu știu, alegătorii de dreapta îl vor pe Codreanu, eu vă asigur că Andrei Năstase are maturitatea politică să se retragă în favoarea unui candidat. Să fie el candidat unic, dacă el reprezintă voința poporului și el este autentic pro-european și este autentic de dreapta”, a declarat Vlad Bolea.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button