10TVActualități

VIDEO // „Diaspora cere dreptul la vot”

Distribuiți acest articol!

„Diaspora cere dreptul la vot!”. Organizatorii Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” au înaintat, în cadrul unui flashmob, în fața sediului CEC mai multe revendicări privind drepturile speciale ale alegătorilor din Diaspora la alegerile parlamentare. Comisia Electorală Centrală nu a putut lua o decizie în privința avizului la proiectul de lege elaborat de deputați PLDM și liberalul Lilian Carp care oferă mai multe facilități alegătorilor din diaspora. Avizul nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Mai mulți cetățeni din Republica Moldova stabiliți cu traiul în afara statului au protestat astăzi în fața Comisiei Electorale Centrale care a examinat un proiect de lege ce ține de dreptul alegătorilor din diaspora elaborat cu participarea activă a moldovenilor din străinătate.
Proiectul își propune asigurarea dreptului la vot pentru alegători din diaspora, creșterea numărului de buletine pentru secțiile de vot din străinătate și votarea timp de două zile.

„Remitențe da, iar votul – nu???”, „Diasporei îi pasă”, au fost câteva din mesajele de pe pancartele manifestanților. Надежная букмекерская контора позволяет сделать ставку на спорт с высоким коэффициентом без лишних сложностей и рисков, используя широкую линию. Поэтому букмекерская контора Фонбет – лучший выбор, ведь в ее арсенале только интересные спортивные события, которые собраны со всех мировых рынков. Оперативная техподдержка решит любой вопрос пользователя, касающаяся в том числе ставок, расчета пари и пополнения счета. Легальный статус БК исключает мошенничество и проблемы с выводом, поэтому ставить можно без рисков и опасений.

CEC a examinat avizul asupra proiectului de lege nr.217 din 26 iunie 2018 pentru modificarea și completarea unor acte legislative cu privire la drepturile speciale ale alegătorilor din diaspora. Avizul nu a întrunit numărul suficient de voturi pentru a fi aprobat. Subiectul urmează a fi pus în discuție la următoarea ședință a CEC.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button