ActualitățiExterne

VIDEO | Dodon confirmă că este PIONUL Rusiei

Distribuiți acest articol!

Igor Dodon bagă Republica Moldova în jocurile murdare ale Rusiei. În timp ce SUA acuză Federația Rusă de falsificarea probelor care ar dovedi atacul chimic din orașul Douma, Dodon îi face pe plac Moscovei și critică SUA, Marea Britanie și Franța pentru că au acționat în lipsa unei investigații.

Igor Dodon a declarat pentru presa rusă că Statele Unite, Franța și Marea Britanie au efectuat loviturile aeriene asupra Siriei înainte de investigarea presupusei folosiri a armelor chimice de către regimul Assad, aliat al Rusiei.

Declarația președintelui moldovean, cunoscut pentru viziunile sale pro-ruse, a venit în momentul când Statele Unite au acuzat Rusia și guvernul sirian că ar împiedica accesul inspectorilor internaționali la locul atacului chimic din 7 aprilie. Experții Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice au ajuns în Damask sâmbătă, însă le-a fost interzisă intrarea în orașul Douma, din cauza unor probleme de securitate invocate de către Federația Rusă.

Ambasadorul american Kennet Ward a declarat la o ședință a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice că Rusia a avut acces la zonă afectată de atacul chimic și ar fi falsificat probele.

SUA, Marea Britanie și Franța au atacat sâmbătă dimineață mai multe zone din Siria, care se presupune că ar avea legătură cu armele chimice pe care guvernul sirian le-a folosit împotriva civililor din Duma.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button