Actualități

VIDEO. Dodon a organizat cumetria mezinului la vila prezidențială de la Condrița

Distribuiți acest articol!

Chef mare la vila prezidențială de la Condrița. Mai multe mașini de lux au fost surprinse ieri după amiază la reședința lui Igor Dodon de la Condrița. Aceștia intrau cu viteză la cercul de la Condrița pentru a nu fi filmați de presă. La intrare în reședință, se află și o mașină a Poliției de Patrulare, transmite TV8.

Potrivit unor surse, invitații au venit să sărbătorească cumetria mezinului familie Dodon. La eveniment au fost văzuți venind și animatori. La fața locului ni s-a spus că petrecerea este una privată și nu putem primi mai multă informație, potrivit TV8.

Purtătorul de cuvânt al Președintelui, Ion Ceban, nu a răspuns la apel pentru a confirma sau infirma informația.

Potrivit Zdg, pe porțile extrem de bine păzite ale complexului prezidențial de la Condrița au intrat, rând pe rând, peste 25 de automobile, majoritatea modele de lux precum Porsche Cayenne, Mercedes ML sau Skoda Superb.

Analistul politic, Petru Bogatu, consideră că folosirea reședinței prezidențiale în scopuri personale este o dublă crimă.

“Reședința prezidențială nu-i hotel. Folosirea ei în scopuri personale e o dublă crimă: fraudă și abuz de serviciu deosebit de grav. În orice stat normal s-ar pune deja în mișcare și justiția, și societatea civilă, și mass-media. La noi ca la nimeni: porcăria este tratată ca un eveniment monden”, a scris într-o postare pe Facebook analistul politic Petru Bogatu.

ZdG a scris recent că vila prezidenţială de la Condriţa a fost renovată la doar câteva luni după ce Igor Dodon a ajuns în fotoliul de președinte al țării. Oficial, Direcţia Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului a organizat un concurs de oferte, alocând 197 de mii de lei pentru reparația podelelor casei de odihnă din Condrița. Neoficial însă la complexul prezidențial situat în Codrii Moldovei au avut loc lucrări de renovare mult mai costisitoare. Ulterior președintele Dodon a recunoscut că la vilă s-au făcut lucrări de reparație din bani privați, dar a refuzat să spună cine le-a finanțat.

Iar liderul PL,Mihai Ghimpu a cerut procurorului general să verifice „modul netransparent de finanțare” pentru reparația Reședinței președintelui de la Condrița.

„Consider că aceste acțiuni ale președintelui, dar și intenția declarată a președintelui de a repara clădirea președinției din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 154 din capitală, utilizând același model netransparent de finanțare, crează premize de coruptibilitate şi subordonare a președintelui statului unor interese economice private”, se mai arată în demersul liderului PL către Eduard Harunjen.

Sursa foto: tv8.md
Surse video: tv8.md, zdg.md


Distribuiți acest articol!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button