MAGAZIN

VIDEO// Dodon recunoaște că PSRM a plătit transportul pentru a aduce participanții la marș

Distribuiți acest articol!

Președintele țării, Igor Dodon, recunoaște că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), lider al căruia a fost până a accede în fotoliul șef al statului, a organizat transportul pentru a aduce oameni la marșul de 1 mai, organziat de PSRM pentru a sărbători Ziua Internațională a Muncii.

Igor Dodon a precizat că este un lucru „evident” faptul că partidul a achitat costul transportului pentru participanții la manifestație. Întrebat de ce a fost nevoie de simbolica de partid pentru a sărbători Ziua Internațională a Muncii, acesta motivat că majoritatea participanților ar fi membri ai formațiunii politice.

Igor Dodon a urcat, alături de foștii colegi din PSRM, pe scena instalată în fața Parlamentului, iar discursul său a fost unul de mobilizare a electoratului și nu a abordat problemele enunțate de participanții la manifestația de 1 mai: lipsa locurilor de muncă sau salariile și pensiile mici. Preocupat de performanțele la scrutinele locale din 20 mai și cea la alegerile parlamentare din toamna anului curent, Igor Dodon a dat asigurări că „nimeni și nimic” nu va putea să împiedice PSRM-ul să obțină victoria în alegeri. Ulterior, acesta și-a continuat discursul politic în limba rusă, precizând că victoria PSRM la scrutinul parlamentar este „unica șansă de a elibera țara de bandiți”.

Abordat de presă după ce a coborât în mulțime, Igor Dodon a declarat că prezența unui număr impunător de persoane la mitingul PSRM denotă faptul că oamenii susțin partidul pro-prezidențial, scrie ZdG.

„Sunt ferm convins că faptul că au venit atâția oameni astăzi, cred că sunt zeci de mii aici, în centrul Chișinăului, demonstrează că oamenii doresc schimbări, că susțin partidul pro-prezidențial, Partidul Socialiștilor”, a declarat Igor Dodon.

Am replicat acestuia că mulți dintre participanți, din diferite regiunii ale țării, au recunoscut că au fost aduși la manifestație în mod organizat de către primari, iar transportul le-a fost oferit gratis. Șeful statului a recunoscut atunci că PSRM a plătit cheltuielile de transport, dar a declarat că toate întrebările la acest subiect urmează a fi adresate PSRM-ului.

„Eu cred că trebuie să întrebați partidul socialiștilor, dar nu pe mine. Evident că transportul a fost achitat de partid, organizat, care va fi reflectat în darea de seamă a partidului, conform legislației”, a fost răspunsul lui Igor Dodon.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button