ActualitățiRomânia

VIDEO // Doi ruşi au primit cetăţenia română. Tinerii vor lupta la Europenele de la Bucureşti

Distribuiți acest articol!

Doi luptători ruşi au primit cetăţenia română. Asta după ce Federația Română de Lupte a naturalizat sportivii Kapraev și Ochlopkov. Rușii au devenit români şi se vor lupta sub tricolor pentru prima dată la Europenele sub 23 de ani, de la Bucureşti.

Luptătorii ruşi Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov au primit cetăţenia română în cadrul unei ceremonii de depunere a jurământului la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului de la București.

Luptătorul Zurab Kapraev s-a declarat fericit că a obţinut cetăţenia română şi a explicat motivele pentru care a plecat din Rusia. „Suntem foarte fericiţi că am primit cetăţenia română şi că am fost primiţi călduros în România.

Vrem să reprezentăm România cu glorie şi cu medalii de aur. Ne-am interesat despre istoria României, ştim despre Dracula, ştim câteva lucruri. Pe viitor vom învăţa şi limba română, nu este foarte grea. Noi vom da totul pentru a obţine medalii pentru România, dar nu putem promite un număr anume.

În Rusia e mai greu sa ajungi campion naţional decât campion mondial”, a spus Kapraev. Zurab Kapraev, în vârstă de 21 de ani, este născut în Rusia, Republica Daghestan şi este campion naţional de juniori în 2015. Anul acesta a obţinut locul 2 la Turneul Internaţional Harkov. Pentru România, Kapraev va concura la lupte libere la categoria 70 de kilograme. Nikolai Okhlopkov, 23 de ani, este născut în Republica Saha-Yakutia, Rusia, şi este campion naţional de juniori în 2015. Okhlopkov va concura tot la lupte libere, categoria 57 de kilograme.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button