MAGAZIN

VIDEO // Drama unui tânăr din Glodeni: Riscă să rămână fără un picior din cauza medicilor

Distribuiți acest articol!

Un tânăr de 23 de ani din Glodeni riscă să rămână fără un picior după un accident cu motocicleta. El spune că medicii de la spitalul raional nu i-au acordat asistența necesară așa că fractura s-a agravat.

Acum el urmează să suporte o intervenție complicată la spitalul de urgență din Capitală.

Ion povestește că acum o săptămână se deplasa cu motocicleta prin satul Brânzeni, din Glodeni, acolo unde locuiește, când la un moment dat ar fi fost lovit de un automobil. Tânărul a fost aruncat de impact la câțiva metri distanță.

Ion, pacient: „M-a lovit la piciorul stâng”.

Coșmarul a început însă la câteva minute după accident, când tânărul a înțeles că nu se mai poate ridica.

Ion, pacient: „Talpa era într-o parte, iar osul în alta. Au venit niște săteni și mi-au legat piciorul”.

A fost chemată ambulanța, iar tânărul a ajuns la spitalul din Glodeni. Se plânge însă că acolo nu ar fi primit ajutor medical adecvat, iar rana de la picior se agrava.

Ion, pacient: „Nu-mi schimbau pansamentul. Nu se prindeau oasele cum trebuie. Dacă mai stăteam acolo 3-4 zile, se făcea puroi. Am fugit din spital”.

Imediat după ce a ajuns la Institutul de Medicină Urgență, pacientul a fost dus pe masa de operații. În doar câteva zile urmează a doua intervenție. Pentru că plaga a rămas descoperită, specialiștii urmează să preia o porțiune de țesuturi, vene și piele de la mâna pacientului.

Tânărul spune că după ce starea lui se va îmbunătăți, se va adresa organelor de drept și va depune o plângere în privința medicilor de la Glodeni. Am încercat să vorbim cu doctorii de acolo, însă nu ne-a răspuns nimeni la numerele de telefon, indicate pe site-ul instituției.

Sursa: protv.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button