10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // Edineț – model european de administrare. Cetățenii, înaintea deciziilor politice

Distribuiți acest articol!

Serviciu de taxi social, care transportă oamenii cu dizabilități gratuit către principalele instituții ale statului, spital, farmacie sau magazin de primă necesitate, și un parc de 46 de hectare în care te poți plimba gratuit cu biciclete puse la dispoziție de primărie. NU este vorba de vreo localitate din românia sau uniunea europeană. Se întâmplă la Edineț, datorită unei bune activități manageriale a primăriei dar și a unei conlucrări fructuoase cu asociațiile nonguvernamentale din regiune.

La Edineț, orice persoană cu probleme locomotorii, tânără sau în vârstă poate beneficia nu mai des decât o dată la 3 zile de călătorii gratuite cu taxi-ul.

Un alt proiect, la fel de prietenos comunității este serviciul de închiriere gratuită a bicicletelor pentru plimbări pe teritoriul parcului din Edineț, care susține primarul, datorită celor 3 lacuri, havuzurilor și aleii clasicilor este o perlă a comunității.

Primarul Municipiului Edineț, Constantin Cojocaru, susține că este foarte importantă colaborarea cu asociațiile obștești din regiune și că este mândru de colaborarea primăriei cu acestea.

Municipiul Edineț este printre fruntași la capitolul atragerii investițiilor europene în cadrul programelor transfrontaliere, având la moment câștigate 2 proiecte de infrastructură, dintr-un total de 16 pe întreaga republică.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button