Actualități

VIDEO. EXCLUSIV // Igor Dodon, agent dublu al României

Distribuiți acest articol!

Pentru că tot se vehiculează pe piața media din Republica Moldova tot soiul de teorii ale conspirațiilor, despre alianțe secrete și scenarii clandestine bine puse la punct în culisele politicii de Bâc, nu ne costă nimic nici pe noi să propunem o variantă a unui asemenea proiect, să-i spunem secret. Mai ales că evoluțiile de dată recent converg spre o rețetă veridică a acestor bănuieli. Ce ați spune dacă ați afla că Igor Dodon este cel mai influent și eficient agent al unionismului? Nu, nu ne referim la Uniunea Vamală, ci la Reunirea Basarabiei cu Patria Mamă, România.

Că sub masca cu rânjet aparent cinic a locatarului de la Condrița se ascunde unul dintre cei mai activi și mai de succes luptători pentru cauza națională a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Că dincolo de discursul său agramat și cretin ca substanță se regăsesc o puzderie de mesaje subliminale care împing ireversibil spațiul pruto-nistrean către România. Să nu cumva să credeți că ceea ce auziți acum este un eseu de ficțiune. Există zeci de argumente care pledează în favoarea unei asemenea teorii, care nu este doar legitimă, ci poate fi și logică, dacă mergem pe firul faptelor. Să vă enumerăm câteva…

Nu ne vom lega aici de faptul arhicunoscut că Igor de Sadova a crescut într-un anturaj familial pătruns de spiritul limbii române, din moment ce mama sa a predat limba română. Sunt trei profesii pe care nu le poți exercita fără har, cea de preot, de medic și de dascăl, deci mi-e greu să cred că doamna Dodon senior ar fi o excepție de la această regulă. Să revenim însă la oile noastre, mai bine zis la berbec. Toți tovarășii săi din PCRM l-au acuzat public că, în 2011, Igoraș a încasat câteva milioane de euro veniți dinspre România pentru validarea ca președinte a lui Nicolae Timofti, punând astfel capăt crizei politice de la Chișinău. Adică a principalei piedici care bloca semnarea tratatelor de asociere cu UE.

În ceea ce privește săgețile românofobe ale Dodonului din ultimii ani, ce efect au avut acestea? Au îndepărtat România de Republica Moldova, au dus la blocarea suportului din dreapta Prutului? Mi se pare că nu, ba chiar dimpotrivă. Milioane de euro curg în investiții care nu fac decât să conecteze la spațiul românesc teritoriul pruto-nistrean, care devine tot mai dependent de București din punct de vedere economic, cultural, social, educațional. Într-un moment în care mișcarea unionistă din Basarabia era pulverizată și atomizată de orgoliile mărunte ale liderilor politici deciși să își măsoare în public organul patriotismului, ce i-a readus pe toți promotorii românismului de aceeași parte a baricadei? Ați ghicit, amenințările și discursul plin de ură al lui Igari. La fel și cu sperietorile de reziliere a tratelor economice cu Uniunea Europeană. De când au început, acum un an, exportul pe piața comunitară a crescut cu 20%, fiind deja de 5 ori mai mare decât cel din spațiul CSI.

Din punctul meu de vedere, Igor Dodon nu este decât personajul care și-a asumat rolul ingrat al lupului omega, cel pe care își varsă furia membrii haitei, dar care este răsplătit la final cu o porție consistentă din pradă. Atrăgând ca un magnet disprețul celor care au un coeficient de inteligență mai mare decât numărul de la pantofi, el a reușit să netezească asperitățile ce făceau imposibilă îmbinarea pieselor puzzle-ului unionist basarabean. Desigur, nu perfect, dar nu putem aștepta ca totul să ne vină de-a gata de la președinție. Așa că aș zice să nu ne grăbim cu concluziile când îl judecăm pe acest individ aparent mediocru și primitiv. E foarte posibil ca interpretul acestui rol debil și strident să fie liantul Reunirii ce va să vină. Aaaaa, era să uit, nici nu a ieșit bine din Palatul Pontifical de la Vatican Igor Dodon și Papa Francisc a făcut public acceptul de a deveni membru de onoare al Academiei Române. Puteți crede că e doar o coincindență?

10TV LIVE

"Verbe" cu Valentin Budawww.privesc.euMoldtelecom – poziția 22 StarNet – poziția 36 ARAX – poziția 24 Sun Communications – 159

Publicată de 10tv.md pe Joi, 9 noiembrie 2017


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button