10TVExterne

VIDEO / Expert: Ministrul de Externe al Germaniei, principala preocupare a țărilor estice

Distribuiți acest articol!

„Nu știu dacă pe noi ar trebui să ne îngrijoreze faptul că în Bundestagul german au ajuns extremiști. Pe noi ar trebui să ne îngrijoreze cine o să fie următorul ministru de externe. Asta ar trebui să ne intereseze pe noi, cetățeni ai Republicii Moldova și unioniștii, pentru că, până la urmă, Angela Merkel rămâne cancelar al Germaniei. Are un rezultat mai modest decât la alegerile trecute, dar asta nu-i afectează politica pe care a promovat-o. Economia Germaniei merge foarte bine, turațiile motoarelor sunt la maxim, așa că nu văd de ce ar trebui să ne frământe pe noi.

Referitor la extremiștii din Germania, ei trebuie să demonstreze în următorii 4 ani ceva, ca să crească. Vestul votează mai mult din punct de vedere economic. La noi, în Republica Moldova, e mai mare problema, pentru că noi votăm geopolitic”, a declarat Sergiu Lîsenco, analist politic, în cadrul emisiunii Știrea Zilei de pe 10TV.


Declarațiile au fost făcute în contextul în care, duminică, conservatorii germani ai Angelei Merkel au câștigat alegerile legislative, dar sărbătoarea a fost stricată de intrarea istorică a dreptei naționaliste în parlamentul federal și de căutarea unei majorități care se anunță a fi complicată.

10TV


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button