ActualitățiBasarabia

(VIDEO) Fântâna care ”dansează” pe muzica lui Eugen Doga

Distribuiți acest articol!

Castelul Mimi a inaugurat prima fântână arteziană multicoloră. Primul spectacol a fost montat pe notele compoziției ”Gingașa și tandra mea fiară” de Eugen Doga. În urmă cu 100 de ani exista o fântână arteziană, dar este deja de sfera trecutului.

Havuzul a fost proiectat de renumitul designer italian Arnaldo Tranti, autorul întregului proiect de restaurare al Castelului Mimi. Fântâna arteziană are 33 de filiere care împroașcă apa la o înălțime de cinci metri, într-o imagine largă de culori, în tact cu notele muzicale.

Castelul reprezintă o destinaţie de interese internaţionale în Republica Moldova. Castelul a fost fondat în 1893 de ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi care a fost un om politic basarabean și vinificator, ultimul guvernator al Basarabiei.

„Suntem bucuroși să ne aliniem în rândul castelelor internaționale, dar și altor locații turistice majore, care dispun de astfel de atracții, cum sunt aceste havuzuri fermecătoare. Vrem să aducem astfel un omagiu marelui compozitor Eugen Doga, care ne-a dus faima departe peste hotare cu creația Sa”, a declarat Cristina Frolov, director Castel Mimi, pentru diez.md.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button