10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // Festivalul internațional „Centenar Fest” a adunat sute de oameni cu inima română, la Centrul etno-cultural „Vatra”

Distribuiți acest articol!

Sute de oameni cu inima română au participat la Festivalul Internațional „Centenar Fest”, la Centrul etno-cultural „Vatra”. Timp de două zile, în cadrul evenimentului dedicat Centenarului Marii Uniri, vizitatorii au avut parte de un concert de excepţie, susţinut de artişti consacraţi. De asemenea, la eveniment au fost invitaţi, PRIMARI, dansatori, peste 60 de ansambluri folclorice, meşteri populari şi bucătari iscusiţi de pe ambele maluri ale Prutului.

Sute de românii de pe ambele maluri ale Prutului sărbătoresc Centenarul. Timp de două zile, în cadrul evenimentului dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire, au fost promovate cultura şi tradiţiile româneşti. Evenimentul a reunit mii de români de pe ambele maluri ale Prutului, uniți în cadrul unei hore străbune pe pământul Basarabiei.

Festivalul Centenar Fest 2018 este un adevărat festin cultural cu tot ce avem mai bun: tradiţii, folclor, port popular şi – cel mai important – bucuria de a trăi şi a simţi româneşte. Este mesajul ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, care a participat la eveniment.

Una din surprizele festivalul, a fost interpretarea cântecului ”Sus pe malul Nistrului”, de către primarii din Republica Moldova, care au semnat declaraţii de Unire cu România și au scandat „UNIRE”.

Centenar Fest a fost bogat prin spectacolele care s-au desfășurat concomitent pe trei scene amplasate pe teritoriul complexului. Organizatorii evenimentului au pregătit o paradă a portului popular, o expoziţie-târg cu lucrări ale meşterilor populari, cu obiecte de artizanat, precum şi un muzeu al satului românesc, care au scos în evidenţă specificul tuturor regiunilor româneşti.

Fiecare seară a culminat cu un concert de excepție, susţinut de artişti consacraţi de pe ambele maluri ale Prutului.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button