10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // Filmele românești vor trece Prutul. La Chișinău va avea loc a IV-a ediție a Filmului Românesc

Distribuiți acest articol!

Filmele românești vor trece Prutul și în acest an, în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Chișinău. Ediția a IV-a Zilelor Filmului Românesc va avea loc în perioada 11-14 octombrie curent, la cinematograful „Odeon”, și își propune, ca întotdeauna, să conecteze în timp real cele două cinematografii – din Republica Moldova și România.  

Șapte dintre cele mai de succes filme româneşti noi, selectate la mari festivaluri internaţionale vor putea fi văzute la Zilele Filmului Românesc (ZFR) de la Chişinău.

Festivalul va fi deschis cu „Un pas în urma serafimilor” (2017), filmul de debut extrem de așteptat al regizorului Daniel Sandu, care va fi prezent la proiecție pentru o discuție cu spectatorii. Lungmetrajul a fost în competiția Festivalului de la Sofia și a câștigat în acest an opt trofee la Premiile Gopo, inclusiv pentru cel mai bun film și cea mai bună regie.

Publicul din Republica Moldova va putea să vadă, la foarte scurt timp după premiera din România, cel mai nou film al regizorului Radu Jude, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”.

Din selecție face parte și tulburătorul „Pororoca” (2017), al treilea lungmetraj al lui Constantin Popescu.

De neratat este și cel mai nou film, încă nelansat în România, al regizorului Florin Șerban, „Dragoste 1. Câine” (2018), venit direct din competiția Festivalului de la Sarajevo. Actorul basarabean Valeriu Andriuță joacă rolul principal și va fi prezent la Chișinău pentru o discuție cu publicul, la gala de închidere.

Intrarea la proiecţii va fi liberă. 10 TV este partener media al evenimentului.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button