MAGAZIN

VIDEO/FOTO. ZI ISTORICĂ! Primarii unioniști din R. Moldova și România merg în TANDEM

Distribuiți acest articol!

Mai mulţi aleşi locali din peste 100 de localităţi din Republica Moldova, care au semnat Declaraţia de Unire cu România, au participat, sâmbătă, la o întâlnire la Palatul Culturii din Iaşi, fiind întâmpinaţi de primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

În cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii în vederea înfiinţării unei organizaţii care să reprezinte autorităţile locale unioniste de pe ambele maluri ale Prutului.

“Este extraordinar de important ce se petrece astăzi. Este prima întâlnire a celor care au făcut acest prim demers de unire a Basarabiei cu România şi prima întâlnire are loc la Iaşi, aşa cum s-a întâmplat şi acum 100 de ani. E deosebit de multă emoţie, e un prim pas, dar credem noi că este cel mai important pentru aceste vremuri şi credem că generaţia noastră va avea un cuvânt de spus şi faţă de proiectul unionist. De acum depinde de noi, românii, să facem acelaşi demers către Basarabia şi să le oferim posibilităţi concrete, reale să vadă că unirea nu poate fi decât benefică pentru toţi basarabenii, care vor putea avea salarii mai mari, pensii mai mari, o viaţă mai bună şi, de ce nu, mai multă linişte şi securitate”, a declarat primarul de Iaşi, Mihai Chirica.

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a afirmat că peste 100 de aleşi locali din Republica Moldova au semnat Declaraţia de Unire cu România, chiar dacă asupra lor au fost exercitate presiuni.

“Foarte mulţi primari au fost intimidaţi ca să nu semneze, dar mulţi au semnat, iar populaţia susţine deciziile aleşilor locali şi numărul unioniştilor din Republica Moldova este din ce în ce mai mare. (…) Iaşiul este capitala Moldovei. E timpul să ne reasumăm Moldova noastră, este timpul să înţelegem că suntem la fel pe ambele maluri ale Prutului şi să vină un mesaj de trezire către toată România, de aici din Moldova, din capitala ei, din Iaşi”, a declarat George Simion.

https://www.youtube.com/watch?v=d5cl3M20N6E&feature=youtu.be

Prezent la întâlnirea de la Iaşi, viceprimarul comunei Băcioi – municipiul Chişinău, Ilie Leahu, a precizat că demersul unioniştilor veniţi la Iaşi trebuie să fie un exemplu şi pentru alţi aleşi locali din Republica Moldova.

În calitate de președinți au fost desemnați primarul de Iași, Mihai Chirica și primarul satului Parcova din raionul Edineț, Marcel Snegur. Liga Aleșilor Locali – un proiect pe care județul Bistrița-Năsăud îl susține.

Primarii unioniști din Republica Moldova și România au înființat o Ligă comună a aleșilor locali

Facem un apel către toate instituțiile și organizațiile care vor marca Centenarul Marii Uniri să nu uite că Basarabia este prima provincie care s-a unit cu Țara, iar în prezent nu se află în actualele granițe ale Țării, astfel că toate manifestările trebuie să vizeze Revenirea ei cât mai grabnică acasă”, se arată în textul Rezoluției de la Iași, elaborată în cadrul ședinței comune.

Primarii unioniști din Republica Moldova și România au înființat o Ligă comună a aleșilor locali

Primarii unionişti din Republica Moldova au mers, de la Iaşi, la Mitropolia Ardealului din Sângeorz-Băi, după care au asista la inaugurarea primei capele încălzite cu energie verde, la Măgura Ilvei, în judeţul Bistriţa-Năsăud.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button