MAGAZIN

VIDEO// Glorie Eroilor Români! La Țiganca au fost cinstiți cei care au luptat pentru Basarabia

Distribuiți acest articol!

Noi nu uităm! România și-a cinstit eroii căzuți în Basarabia la Cimitirul de Onoare al ostașilor români de la Țiganca. Cu ocazia Zilei Veteranilor Armatei Române, ostașii au fost comemorați în sudul Republicii Moldova de către înalți oficiali de la București și Chișinău.

Militarii căzuți pentru eliberarea Basarabiei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost cinstiți în sudul Republicii Moldova, la Cimitirul de onoare al ostașilor români de la Țiganca. Ambasada României la Chişinău a organizat o ceremonie militară la Cimitirul Românesc de Onoare, dedicată Zilei Veteranilor Armatei Române. Ceremonia a cuprins o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Erarh al Plaiurilor, precum şi depuneri de flori la mormintele ostaşilor români şi un program artistic susţinut de elevii din localitate.

Ziua Veteranilor de Război este marcată anual la data de 29 aprilie şi celebrează meritele acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale a României.

Cimitirul de lângă Ţiganca se află în judeţul Cahul (aproximativ trei km de Prut), unde şi-au pierdut viaţa mii de soldaţi şi ofiţeri ai Armatei Române în luptele cu Armata Roşie din iunie-iulie 1941.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button