10TVActualitățiExterne

VIDEO // Grecia, devastată de incendii. 91 morți, sute de persoane dispărute

Distribuiți acest articol!

Grecia a rămas devastată de incendii. Zeci de oameni își caută adăpost, iar mulți dintre ei, pentru a se refugia de flăcări au fost surprinși în apa mării sau pe stânci. Bilanțul tragic arată: 91 de persoane au murit, sute sunt date dispărute, iar altele suferă din cauza arsurilor.

Imagini apocaliptice în Grecia, după incendiile devastatoare care au cuprins estul Atenei. Zeci de persoane au fost surprinse in timp ce se refugiau în apa mării pentru a scăpa de incendiile de vegetatie din Grecia, care au provocat moartea a 91 de oameni.

Localnicii din Mati, la est de Atena, au fost în epicentrul focurilor devastatoare, iar oamenii nu au avut altă alternativă decât să se refugieze în mare, conform unor imagini filmate luni, 23 iulie, de martori.

În imagini apar oameni înfricoşaţi care se îmbrăţişează şi îşi acoperă căile respiratorii cu hainele, pentru a se apăra de fumul gros.

În regiunea Attica numeroase persoane s-au adăpostit pe stâncile unei plaje, în căutare de adăpost. O femeie şi un băieţel apar cu arsuri pe braţe.

Până în prezent au fost semnalate patru victime în rândul turiştilor străini: un tânăr căsătorit irlandez în voiaj de nuntă, o poloneză şi fiul acesteia şi un belgian al cărei fiică a fost salvată.

Potrivit cotidianului Kathimerini, un prim raport al anchetei ar pivilegia mai degrabă pista neglijenţei criminale, cu un foc aprins de un locuitor din zonă pentru a arde frunze şi ramuri uscate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button