MAGAZIN

VIDEO // Harta României Mari – emblemă a unui club sportiv în Anul Centenarului

Distribuiți acest articol!

Cei 100 ani de la Marea Unire din anul 1918 sunt celebrați triumfător pe terenul de fotbal. Jucătorii clubului sportiv Rapid București evoluează în acest an purtând în dreptul inimii harta României Mari, cinstind idealul sfânt pentru care au luptat strămoșii noștri, iar acum lupta continuă și pe terenul de joc. Îmbrăcați în tradiționalele culori alb și vișiniu, fotbaliștii poartă cu mândrie harta României Mari care include și Basarabia, imprimată pe pieptul fiecăruia.

Anul 2018 are o semnificație simbolică specială pentru români. În acest an serbăm un veac de la înfăptuirea Marii Uniri. Clubul Sportiv Rapid București, cu 95 de ani de performanțe și activitate neîntreruptă, cinstește Centenarul Marii Uniri! Toate succesele pe care sportivii și echipele le vor repurta în anul 2018, vor fi, invariabil, dedicate Centenarului Marii Uniri – un gest frumos şi în acelaşi timp plin de responsabilitate făcut de Rapid București.

Celebrul club român cu o istorie impresionantă în fotbalul românesc a fost fondat în perioada interbelică, în anul 1923 de către un grup muncitor de la Atelierele Grivița. Rapid a câștigat de 4 ori titlul de campioană și de 3 ori Campionatul României — 1967, 1999 și 2003 — și în 1942 un campionat de război a cărui trofeu purta denumirea de “Cupa Basarabia” și de 13 ori Cupa României.

În Anul Centenarului, clubul sportiv Rapid București își dorește Unirea tuturor rapidiștilor, cum fost Marea Unire a tuturor românilor la 1 decembrie 1918.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button