Actualități

VIDEO: Identitățile duble ale lui Plahotniuc și Jhashi, încă active în registrele de stat

Distribuiți acest articol!

În timp ce dosarul despre dubla identitate a lui Vladimir Plahotniuc și a omului de afaceri Vaja Jhashi a fost clasat, iar actele au fost nimicite, identitățile celor doi au rămas active în registrele de stat. Este una dintre descoperirile pe care le-au făcut jurnaliștii de la Cutia Neagră Plus, care au mers dincolo de comunicatul de presă emis acum două săptămâni de Procuratura Generală și au aflat informații curioase, relatează TV8.

„Am descoperit lucruri curioase despre procurorul în gestiunea căruia s-a aflat acest dosar și care încă mai are conexiuni cu Vasile Botnari, fostul director al SIS”.

Una dintre autoarele anchetei, jurnalista Stela Mihailovici, a lansat investigațiile după ce în data de 7 mai, Procuratura Generală a anunțat că dosarul în privința dublelor identități oferite de către Agenția Servicii Publice pentru Vladimir Plahotniuc și Vaja Jhashi, un prosper om de afaceri și apropiat al fostului lider PD, a fost clasat. În actele confecționate, cei doi figurau ca Novak Vladislav și, respectiv, Reznic Alexandr. În comunicat, procurorii au menționat că documentele au fost nimicite. Cu toate acestea, identitățile încă sunt active, constată jurnalista, care a făcut și un experiment încercând să-l înregistreze pe Plahotniuc-Novak la alegeri.

„O să aflați o altă curiozitate: cum în Republica Moldova este posibil ca niște identități despre care autoritățile afirmă că au fost distruse să se mai regăsească în registrele de stat ale populației”.

„Sperăm oamenii legii să decidă să desecretizeze ceva din dosar, să vină cu informații strict de la sursă despre dosar, să nu lase loc de interpretări și, având în vedere, că jurnaliștii au reușit câte ceva să decopere înseamnă că nu este atât de secret.”


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button