Actualități

VIDEO. Igor Dodon se pregăteşte pentru anul 2018. “Unioniştii destabilizează situaţia”

Distribuiți acest articol!

Igor Dodon se pregăteşte pentru anul 2018, an pe care şeful statului l-a declarat anul lui Ştefan cel Mare. Tot în 2018, românii de pretutindeni vor marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. 

Într-un interviu acordat pentru Sputnik, preşedintele “tuturor” afirmă că Republica Moldova va suferi trei etape de destabilizare. Prima etapă cu riscuri majore, potrivit preşedintelui, va avea loc în toamna acestui an; cea de-a doua etapă, în primăvara anului 2018; a treia – în ajunul alegerilor parlamentare din toamna anului 2018.

Igor Dodon susţine că la 27 martie 2018, “cineva” va încerca să destabilizeze situaţia din stat. Preşedintele are în vedere grupurile de unionişti atât din România, cât şi din Republica Moldova.

“Aşa-numita Unire e de fapt anexarea Moldovei. Evident că sunt cercuri şi în România, şi în Republica Moldova, şi în instituţiile de stat care vor încerca “să pedaleze” pe această dată pentru a destabiliza situaţia. Aceasta va fi o provocare pentru noi toţi, pentru cetăţenii Republicii Moldova, dar eu sunt sigur că noi vom face faţă. Eu sunt sigur că şi unioniştii, şi încercările lor de destabilizare… noi vom avea suficientă maturitate, politică şi mândrie naţională pentru a trece de aceste provocări. Şi noi ne pregătim pentru anul viitor în acest context. Noi am declarat anul 2018 anul lui Ştefan cel Mare, domnitor al Moldovei. Pregătim un şir de acţiuni practic săptămânale, pe parcursul întregului an”, a afirmat şeful statului.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button