10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

VIDEO // ÎN PREMIERĂ! Unirea – subiect de discuție în Parlamentul European

Distribuiți acest articol!

În premieră, Unirea a fost astăzi subiect principal de discuție în Parlamentul European. Europarlamentari, deputați de la Chișinău și București, primari unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, reprezentanți ai mișcării unioniste și ai comunitățior istorice ale Romniei au analizat posibiliatatea Reîntregirii Țării, viitoarele acțiuni, factorii decizionali, dar și problemele care pot apărea.

Conferința își propune să identifice principalele probleme ale comunităților românești din regiunile istorice, și sa vina cu solutii pentru rezolvarea acestora, potrivit eurodeputatului Mircea Diaconu.

Este primul eveniment în care subiectul românilor din afara granițelor, inclusiv cel al Unirii României cu R. Moldova, este discutat în Parlamentul European.

Liderul unionist, George Simion susține că pentru a fi realizată Reîntregirea Țării este nevoie de sprijinul Uniunii Europene. Dar, la rândul său, și blocul comunitar are nevoie de această unitate la nivel european.

Numărul persoanelor din Republica Moldova care își doresc unirea a crescut considerabil. Eurparlamentarul Norica Nicolai suține că, în baza unor sondaje desfasurate in R. Moldova că 20% dintre respondenți au răspuns DA pentru Unire, iar 35% cred ca DA.

Problemele românilor din afara granițelor, inclusiv subiectul unirii R. Modova cu România, au fost discutate astăzi în cadrul unei dezbateri organizate în premieră, în Parlamentul European. Conferința cu genericul „România și regiunile istorice în anul centenar: Cultură, identitate, valori europene” a fost organizată de europarlamentarul din România, Mircea Diaconu, la inițiativa Platformei Unioniste “Acțiunea 2012”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button