ActualitățiBasarabiaRomânia

VIDEO // Înainte spre Marea Unire! Marșul Centenar a ajuns la Vălenii de Munte

Distribuiți acest articol!

Dimineața de astăzi a participanților marșului Centenar a pornit din Boldești-Scăieni, județul Prahova, localitate înfrățită cu orașul Leova din R.Moldova, iar ziua s-a va finalizat la Vălenii de munte.

”Atmosfera patriotică și primirea celor din Prahova ne dă curaj să ne atingem scopul propus. Este o bucurie enormă că am posibilitatea să particip la așa o acțiune istorică și îi îndemn și pe alții să se înscrie în etapele care au rămas”, afirmă Viorica Boboc, participantă la marșul centenar.

Menționăm că Marșul Centenar se desfășoară paralel cu Caravana Unirii, o acțiune de informare a cetățenilor despre cei 100 de ani de la Marea Unirii și despre beneficiile reunirii. În ajutorul Caravanei a venit primăria municipiului Iași care a pus la dispoziția unioniștilor trei autocare, personalizate în culorile tricolorului, pentru o bună desfășurare a campaniei.

Concomitent cu aceste două acțiuni, se desfășoară campania ”1 milion pentru Unire”. Unioniștii colectează semnături pentru introducerea unui preambul în Constituția României care să presupună reunirea pașnică a celor două maluri de Prut. Acțiunea se desfășoară în localitățile pe unde trece marșul centenar, dar și în alte orașe sau comune, inclusiv în București. Doritorii pot semna și pe site-ul semnez.eu.

Pentru implicare în activitățile unioniste menționate doritorii pot accesa unire2018.ro sau pot contacta organizatorii pe pagina de facebook Semneaza pentru Basarabia e România. Unirea are nevoie de fiecare din noi!


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button