MAGAZIN

VIDEO. Incendiu la groapa cu crengi din Buiucani. Ce spun autoritățile

Distribuiți acest articol!

Incendiul de proporții izbucnit noaptea trecută, în jurul orei 23:20, în sectorul Buiucani al capitalei a fost generat de crengile și frunzele depozitate la gunoiștea de pe drumul spre Ghidighici.

Flăcările au cuprins mai mult de jumătate din suprafața cu crengi aflate pe un teren între străzile: șoseaua Balcani și strada Pietrarilor. Șase autospeciale de intervenție au fost prezente la fața locului pentru a stinge incediul. Totodată, pentru înăbușirea focului, la gunoiște a lucrat tehnica grea inginerească pentru a acoperi cu pământ crengile și frunzele care ardeau. Circa trei ha din suprafața de cinci ha ale gunoiștii au fost afectate, potrivit Serviciului Situații Excepționale al MAI. Iar viceprimarul, Nistor Grozavu a afirmat după ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău că nu consideră o incendiere intenționată, ci doar un accident din neatenție. Cauza izbucnirii incendiului se constată. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Din cauza incendiului, Capitala a fost învăluită de fum. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, nivelul de poluare a aerului în Chişinău este în limitele normei. Crengile rupte în urma ninsorilor din aprilie au fost depozitate în mai multe zone din Capitală.

Autorităţile municipale au declarat că acestea prezintă risc de incendii. Mormane de crengi se mai află încă în curţile blocurilor.

Incendiu in sectorul Buiucani

Publicată de Anatol Ursu pe Duminică, 9 iulie 2017


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button