Actualități

VIDEO. „Închisoarea este o pedeapsă prea blândă pentru profanarea drapelului de stat”

Distribuiți acest articol!

„Legea, chiar dacă e infectă, trebuie respectată, mai ales de şeful statului”. De această părere este Boris Volosatîi, director al Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din capitală, invitatul emisiunii Știrea Zilei de la 10TV, în care au fost discutate acțiunile de profanare a drapelului Republicii Moldova de către Igor Dodon, care a mers la Teheran pentru a asista la inaugurarea celui de-al doilea mandat al lui Hassan Rouhani, președintele Iranului.

Conform prevederilor Constituției Republicii Moldova, orice acțiuni de profanare a drapelului de stat, care este simbol oficial major al suveranității și independenței, atrag răspunderea contravențională.

Închisoarea este o pedeapsă prea blândă pentru profanarea drapelului de stat. Chiar dacă pentru un cetățean de rând acest lucru poate însemna o pedeapsă incomensurabilă, pentru un președinte de țară este mai mult decât profanare, responsabilitatea fiind mult mai mare decât închisoarea”, consideră Boris Volosatâi, care crede că vizita lui Igor Dodon în Iran nu avantajează cetățenii de rând ai Republicii Moldova.

Istoria se repetă și ceea ce se întâmplă cu drapelul Republicii Moldova s-a mai întâmplat și se va mai întâmpla. Atâta timp însă cât o să sesizăm aceste lucruri, o să atragem atenția opiniei publice și o să-i tragem la răspundere pe cei care încalcă Constituția Republicii Moldova, încalcă legile Republicii Moldova. Legea, cât de infectă n-ar fi, trebuie respectată, mai ales de șeful statului”, a mai adăugat acesta.

 

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button