Actualități

VIDEO | Interviu EXCLUSIV/ Norica Nicolai, declarații BOMBĂ în Parlamentul European

Distribuiți acest articol!

Anul Centenarului a început cu proiecte și obiective. Într-un interviu exclusiv, acordat pentru 10 TV, europarlamentara Norica Nicolai a declarat că este timpul pentru ținte ce vor motiva atât liderii politici, cât și oamenii de rând să acționeze. Totodată, oficialul a susținut că pentru Republica Moldova, anul 2018 este unul decisiv.

Europarlamentara Norica Nicolai deține funcția de vicepreședinte a Subcomisiei pentru Securitate și Apărare. În acest context, oficiala este de părere că Republica Moldova este importantă nu doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană și trebuie să își urmeze parcursul său european.

“În martie voi organiza o conferință care va încerca să fie o analiză a acestei date istorice care a fost formarea României Mari. Și din Republica Moldova, am onoarea să invit și să participe domnul academician Eșanu. Vor fi memebri ai academiei din România, din Germania, dar și membrii altor state, pentru că dorim să începem acest Centenar arătând lumii întregi că am fost toată istoria noastră împreună și rămânem împreună indiferent că formal suntem două țări”, a declarat Norica Nicolai.

Pentru că este anul Centenarului, un șir de proiecte culturale au fost pregătite pentru promovarea și sprijinirea ideii de Reunificare.

“Din ceea ce am înțeles cel puțin de la primarii ALDE și PSD, procesul este pe agendă și se derulează foarte normal. Nu-i împinge nimeni pe acești oameni să realizeze un număr de înfrățiri. Ceea ce-i determină pe primarii români, din punctul meu de vedere, este de a sprijini comunitățile din Republica Moldova. Nu numai administrațiile trebuie să se înfrățească, ci și comunitățile. În acest sens, le-am sugerat să facă schimb de copii în familiile românești, din școlile românești, să meargă în Republica Moldova, să locuiască o perioadă, să cunoască realitățile, pentru că oamenii între oameni pot comunica mai ușor și ei pot construi un suport politic pentru ceea ce ne dorim cu toții, adică o mare unire”, a mai declarat europarlamentara.

Norica Nicolai a accentuat și importanța micilor uniri care a loc între localitățile din Republica Moldova și România. Oficiala susține că unirea mică poate dace Unirea Mare.

La final, europarlamentara a accentuat despre importanța fluxului de informații dintre cele două maluri ale Prutului. Norica Nicolai este de părerea că doar în schimbul unei informații adevărate și sincere putem face unirea de care avem nevoie cu toții.

Interviu EXCLUSIV cu Norica Nicolai

Anul Centenarului a început cu proiecte și obiective. Într-un interviu exclusiv, acordat pentru 10TV, europarlamentara Norica Nicolai a declarat că este timpul pentru ținte ce vor motiva atât liderii politici, cât și oamenii de rând să acționeze. Totodată, oficialul a susținut că pentru Republica Moldova, anul 2018 este unul decisiv.

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 26 ianuarie 2018


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button