10TVActualitățiIMPORTANTERomânia

VIDEO // Investiții de viitor! Grădinița din Mateuți, r. Rezina, renovată de România

Distribuiți acest articol!

Motiv de bucurie la Mateuți, raionul Rezina. Grădinița ”Steluța” din localitate a fost renovată din banii României. Construită în 1967, este la prima reparație capitală. Contribuția României este de aproximativ 146 mii euro. Acum, cei 75 de copii se vor bucura de condiții la standarde europene, de mobilier nou, teren de joacă și căldură pe timp de iarnă în sălile grădiniței.

Pentru reparația grădiniței au fost cheltuiți peste 3 milioane de lei, dintre care contribuția României este de aproape 2,8 milioane . Clădirea grădiniței a fost construită în 1967, iar de atunci nu a beneficiat de lucrări de construcție și de reparații capitale. A fost montat acoperișul, s-au efectuat lucrări interioare și exterioare, au fost instalate uși și ferestre noi, pardoseli, sistem de încălzire și de ventilație, au fost reparate rețelele electrice, de apă și canalizare și lucrări de amenajare a teritoriului. De asemenea, a fost achiziționat mobilier.

Trei grupe de copii cu o capacitate totală de 75 de micuți vor beneficia de noile condiții din sălile reparate.

Amabasarul României, Daniel Ioniță spune că prin acțiunile întreprinse până acum este marcat, de fapt, gestul de susținere al României pentru Republica Moldova. Astfel, potrivit lui Ioniță statul nostru este susținut în toate proiectele de către Guvernul român.

Amintim că, în total, în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, au fost alocate mijloace în valoare de 26 de milioane de euro, din care au fost renovate peste 900 de grădinițe.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button