MAGAZIN

VIDEO. Ion Micnea Vetrișanu – omul care a facut busturi celor mai apreciate personalități

Distribuiți acest articol!

Cultura unește malurile Prutului. Indiferent de limbă, origine și etnie, cultura poate uni două suflete pereche. Un astfel de exemplu este Ion Micnea Vetrișanu, fostul primar de la Vetrișoaia, care a înșirat în curtea sa mai mult de 10 busturi ale celor mai apreciate personalități din România și Republica Moldova.

Fostul primar în vârstă de 83 de ani a reușit prin propriile forțe să construiască aceste monumente ce simbolizează marea Unire. Ion Vetrișanu consideră că acești oameni au reșit să aducă lumina unirii.

Printre personalitățile marcante în curtea primarului se regăsește și marele scriitor român Grigore Vieru, poetul ce a iubit poporul român până la lacrimi şi şi-a consacrat întreaga sa viaţă copiilor, îndrăgostiţilor, maturilor, lăsându-ne o operă monumentală, de o muzicalitate şi-o frumuseţe rară. Totodată, prin rândul monumentelor se regăsește bustul maestrului Nicolae Botgros, dar și a cântărețului Nicolae Sulac.

Ion Micnea Vetrișanu este domul care visează să vadă Unirea cu proprii ochi. Revenirea la Țara-Mamă se poate produce doar prin dorința poporului, iar cultura este un prim pas spre conștientizarea marii legături dintre România și Republica Moldova.

 

https://youtu.be/Dy_F7fQLOMg


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button