10TVMAGAZIN

VIDEO // Japonia sub ape

Distribuiți acest articol!

Japonia, sub ape. 141 de oameni au murit în urma potopului care ar putea deveni cel mai mare dezastru natural din ultimele decenii.Ploile torențiale au provocat inundații dezastruoase și alunecări de teren. Eforturile de salvare sunt acum contracronometru, pentru că în zonele calamitate nu mai este nici apă curentă, nici electricitate. Aproape două milioane de oameni au primit ordin de evacuare, iar alte două milioane au fost sfătuiţi să facă aceleaşi lucru. 75 de mii de polițiști, pompieri și soldați ai Forțelor de autoapărare sunt antrenați în căutarea și salvarea supraviețuitorilor.  

În Japonia a plouat de trei ori mai mult decât în mod normal pentru luna iulie, iar ceea ce a urmat a depăşit temerile autorităţilor. Precipitaţiile au căzut neîntreupt în ultimele patru zile, aşa că multe râuri au ieşit din matcă şi au făcut prăpăd. Echipele de intervenţie nipone continuă eforturile de căutare şi salvare a supravieţuitorilor intemperiilor care au afectat vestul Japoniei şi au provocat moartea a 141 de persoane, însă şansele de a găsi supravieţuitori în molozul şi pământul uscat după ravagiile făcute de ploile torenţiale sunt diminuate.

Autorităţile au declarat că nu au nicio veste de la cel puţin zece locuitori. Media locale au publicat un număr mult mai mare de persoane dispărute. Căutările şi eforturile de curăţare a zonei afectate se desfăşoară sub soarele arzător, la temperaturi de 35 de grade Celsius la umbră, ”vreme însorită care va dura încă cel puţin o săptămână.

Ploile fără precedent înregistrate de vineri până duminică au provocat inundaţii dezastruoase şi alunecări de teren care i-au surprins pe mulţi locuitori în ciuda recomandărilor de evacuare emise de autorităţi, valabile pentru milioane de persoane.

În oraşul Kurashiki, care are 483.000 locuitori, 8.900 de case au rămas fără apă curentă, o problemă care afectează în total peste 200.000 de locuinţe din zona de vest afectată de consecinţele tragice ale ploilor torenţiale.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button