10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // La Chișinău a fost lansat proiectul Republica Unirii

Distribuiți acest articol!

La Chișinău a fost lansat proiectul Republica Unirii. În cadrul unui forum, Partidul ”Mișcarea Populară Antimafie” a făcut public proiectul de Reîntregire a Țării. Organizatorii își propun ca documentul final al unificării celor două state românești să fie Decizia Adunării Parlamentare a Uniunii Europene de aderare a Republicii Moldova la spațiul comunitar comun prin unire cu Țara Mamă, România.

Pe 2 septembrie, curent, Partidul Mișcarea Populară Antimafie, în cadrul unui forum a lansat proiectul Republica Unirii, care are drept scop Reîntregirea Țării. Programul Republica Unirii vine să spună că Unirea poate fi realizată prin fapte, prin schimbări de mentalitate, prin relații și printr-o viziune clară asupra actului unirii, pentru a pregăti oamenii pentru reunificarea țării.

Prin programul Republica Unirii se dorește fortificarea societății civile unioniste împotriva guvernării moldovenești care se opune acestui ideal, a declarat Prim Vice-președintele Partidului Mișcarea Populară Antimafie, Daniela Bodrug.

Proiectul Republica Unirii este o foaie largă de parcurs în care va încadra societatea civilă românească pentru a înfăptui unirea, a afirmat Președintele Partidului Mișcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu.

Republica Unirii este o nouă viziune politică asupra Unirii Republicii Moldova cu România. Proiectul este compus din șapte capitole care cuprinde cele mai importante domenii: justiția, statul și administrarea treburilor publice, educația, economia, chestiunea românească și diplomația unirii, Transnistria, dispozițiile finale și tranzitorii.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button