10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

VIDEO / La Chișinău există 20 de deputați care votează Unirea. Un deputat liberal face anunțul

Distribuiți acest articol!

La Chișinău există 20 de deputați care ar vota Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România. Unul dintre ei este deputatul liberal Lilian Carp, care a spus în cadrul emisiunii Sfatul Țării cum trebuie să se desfășoare procedura de vot, dar și că el este primul care își pune semnătura pe acest act dacă el va apărea în legislativul de la Chișinău.

Deputatul PL Lilian Carp a declarat că el ar vota declaraţia de unire dacă actul va fi supus votului în Parlamentul de la Chișinău. Cu 74 de deputați care dețin cetățenia română ar fi ușor să reîntregim țara, spune liberalul.

Liberalul Lilian Carp spune că în legislativul de la Chișinău există cel puțin 20 de deputați care ar vota deschis Unirea Republicii Moldova cu România, chiar dacă aceștia nu dețin cetățenia română.

Deputatul a mai afirmat că este nevoie de doar 5 deputaţi ca să înainteze aprobarea unei astfel de Declaraţii şi că el se oferă să fie unul din cei 5 deputaţi.

Pe 1 septembrie în cadrul manifestaţiei unioniste Marșul Centenar, desfăşurate la Chişinău moldovenii au cerut ca Parlamentul Republicii Moldova să iniţieze şi să aprobe o declaraţie de Unire dintre cele două state româneşti. Ea ar trebui să fie similară cu cea din 1918 a Sfatului Ţării şi completată cu declaraţia din 27 martie 2018 a Parlamentului României.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button