Actualități

VIDEO / La primul sunet cu ”miliția”. La liceul din Corjova s-a strigat: NU arborați drapelul!

Distribuiți acest articol!

Reprezentanții miliției transnistrene continuă să intimideze elevii și profesorii din școlile românești din stânga Nistrului, semnalează Asociația Promo-LEX. Și în acest an, la gimnaziul din satul Roghi au fost prezenți aproximativ 20 de reprezentanți ai miliției transnistrene, majoritatea îmbrăcați în civil. Pavel Cazacu, avocat la Promo-Lex spune că cineva s-a apropiat de conducerea instituției de învățământ cu un ordin: NU difuzați imnul de stat! NU arborați drapelul!

La gimnaziul din satul Corjova au fost observați 15 milițieni, care urmăreau din drum evenimentul, iar la liceul de la Râbnița au fost reprezentanți ai așa-ziselor structuri locale. În acest caz, dreptul la educație al elevilor din regiunea separatistă este violat prin acțiunile și ilegalitățile comise de reprezentanții miliției. Pavel Cazacu spune că întotdeauna au existat tentative de soluționare a acestei probleme, însă pentru rezultate mai vizibile este necesară și implicarea autorităților locale.

Asociația Promo-LEX reiterează că situația școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană rămâne una critică. Situația din dincolo de Nistru rămâne neschimbată, iar în fiecare an școlilor cu predare în grafia latină li se interzice să asculte imnul de de stat al Republicii Moldova și arborarea tricolorului.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button