ActualitățiRomânia

VIDEO // Legea Centenarului Marii Uniri are verde din partea președintelui României

Distribuiți acest articol!

Legea Centenarului Marii Uniri a fost promulgată de preşedintele României, Klaus Iohannis. Şeful statului a cerut Parlamentului reexaminarea acestei legi, solicitare care a fost aprobată de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Potrivit legii privind Centenarul, pentru perioada 2019 – 2020, Guvernul României va elabora anual, până la data de 30 noiembrie a anului anterior, Programul Naţional de Aniversare a Centenarului, aferent anului următor, care se aprobă prin hotărâre a Executivului.

”Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări, ceremonii şi activităţi legate de Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului şi al Marii Uniri. Activităţile din Programul Naţional de Aniversare a Centenarului vor fi finanţate din bugetele autorităţilor publice şi instituţiilor organizatoare”, se arată în actul normativ.

Potrivit acestei legi, se instituie o serie de distincţii naţionale, printre care Medalia Comemorativă “Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” şi Medalia aniversară “Centenarul Marii Uniri”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button