10TVActualități

VIDEO // Lipsă acută de manuale de istoria românilor în liceele din R. Moldova. Ministerul Educației nu reacționează

Distribuiți acest articol!

Situația nivelului educației istorice în R. Moldova este una critică. Copiii claselor a V-a, dar și din alte clase, din liceele din R. Moldova, sunt nevoiți să studieze câte doi dintr-un singur manual de istorie, așa cum acestea sunt insuficiente, dar și puținele care mai sunt se află într-o stare deplorabilă.

Elevii de clasa a V-a din R. Moldova duc lipsă de manuale de istorie a românilor. Copiii sunt nevoiți să studieze câte doi din același manual, dar și pe cele pe care le au sunt învechite, cu foi și coperți rupte. Cazul a devenit cunoscut în mediul online după ce unul dintre profesorii de la Universitatea Pedagogică de Stat ”ION CREANGĂ”, o poză în care apare un manual de istorie într-o stare deplorabilă, vechi și cu o copertă ruptă. Postarea explică situația critică și nivelul scăzut al educației istorice în R. Moldova.

Contactat de 10TV, Gheorghe Gîrneț, directorul Fondului Special de Manuale al Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, nu s-a obosit să asculte întrebarea reporterului, motivând că este în concediu și a închis apelul.

Alți reprezentanți ai Ministerului Educației Culturii și Cercetării nu au fost de găsit.

10TV va continua studiuliu acestui caz creat pentru a afla de ce elevii din licee duc lipsă de manuale de istorie și de ce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu a luat o măsură în acest sens la început de an școlar.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button