10TVActualități

VIDEO // Manifestațiile anti-Kremlin au cuprins peste 80 de orașe

Distribuiți acest articol!

Proteste uriașe au cuprins Rusia. Manifestațiile în masă, anti-Kremlin au cuprins peste 80 de orașe, fiind organizate din cauza creşterii vârstei de pensionare. Putin pierde din puterea politică, iar frica de a rămâne slab în fața poporului rus a determinat abuzul sutelor de persoane la protestele naționale.

Protestele au fost organizate de susţinătorii liderului opoziţiei, Alexei Navalny, care este în arest administrativ pentru organizarea unui protest neautorizat în Moscova în ianuarie. Autoritățile au refuzat să autorizeze mare parte din proteste, declarându-le ilegale. Manifestanții s-au adunat în oraşele din Rusia pentru a protesta împotriva propunerii guvernului de a creşte vârsta de pensionare. Peste 840 de persoane care protestau în 80 de orașe din Federația Rusă, împotriva ridicării plafonului vârstei de pensionare au fost reținute, duminică. După ce a fost modificată de Putin, reforma va ridica vârsta de pensionare de la 60 la 65 de ani la bărbaţi şi de la 55 la 60 de ani la femei. Speranţa de viaţă în Rusia este de 66 de ani pentru bărbaţi şi 77 pentru femei.

La Moscova, unul dintre manifestanţi a fost lovit de deputatul liberal-democrat, Vladimir Jirinovski.

Represiunea a fost cea mai puternică în cel de-al doilea oraş ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, unde cel puţin 354 de persoane au fost reţinute în oraş. Imaginile de la protestele de la Sankt-Petersburg au devenit rapid virale. Protestele organizate de Alexei Navalny au devenit un mijloc de exprimare a nemulţumirii faţă de preşedintele rus Vladimir Putin şi corupţia guvernului. Noua lege a pensiilor, aflată în prezent în parlamentul rus, a zdruncinat încrederea populației în Vladimir Putin. Conform ultimelor statistici, acesta a pierdut aproximativ 15 procente din popularitate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button