10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

VIDEO // Marșul Centenar și-a încheiat a doua etapă. Români din diaspora, alături de unioniști

Distribuiți acest articol!

Final de traseu pentru etapa a doua a Marșului Centenar, care s-a încheiat ieri 11 iulie! Unioniștii au ajuns în județul Târgu-Mureș, unde au fost întâmpinați de zeci de localnici care susțin inițiativa. Printre participanții care vor merge în etapele următoare se regăsesc și români veniți din Diaspora.

Etapa a doua a Marșului Centenar, care s-a desfășurat în perioada 7 – 11 iulie, s-a încheiat ieri în județul Târgu-Mureș. Printre participanții care s-au alăturat acțiunii în acest județ se enumeră și doamna Alexandra Esur, româncă din Diaspora, care afirmă că a venit din Strasbourg, alături de fiica ei, direct în Marșul Centenar. Își va petrece concediul alături de unioniștii care duc Flacăra Unirii pe fos la Chișinău.

Etapa a treia a Marșului presupune distanța Sighișoara-Sibiu. Organizatorii fac apel către toți susținătorii Unirii să fie prezenți sâmbătă, 14 iulie, la Sighișoara, de unde toată mulțimea adunată va porni mai departe în marș. Pentru a ajunge acolo, unioniștii se vor grupa în mai multe centre: Iași, Cluj-Napoca, București și Chișinău.

Cei care doresc să se alăture marșului o pot face prin înscriere pe unire2018.ro, prin sau contactarea directă a organizatorilor prin telefon sau rețelele de socializare.

Încă 9 etape mai au de parcurs unioniștii care au pornit pe 1 iulie, pe jos, în Marșul Centenar, pentru a scrie încă o filă de istorie la cei 100 de ani de la Marea Unire.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button