ActualitățiExterneIMPORTANTE

VIDEO. Scene de haos în Ucraina. Mihail Saakashvili, eliberat de susținătorii lui

Distribuiți acest articol!

UPDATE// Susținătorii lui Mihail Saakașvili l-au eliberat din automobilul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Aceștia au distrus automobilul și l-au scos pe fostul guvernator al regiunii Odessa, transmite Deschide.md.

Mihail Saakașvili, după eliberarea sa din mașina SBU a îndemnat toți locuitorii Kievului să iasă în stradă.

„Îmi voi sacrifica viața pentru libertatea Ucrainei și pentru eliberarea sa din mâinile oligarhilor. Îndemn toți locuitorii Kievului să iasă în stradă. Astăzi ne vom aduna în Maidan și vom începe procesul de eliberare a Ucrainei de semenii lui Poroșenko. Suntem milioane”, a declarat Saakașvili.

Fostul guvernator al regiunii Odesa Mihail Saakashvili a fost reţinut în dimineaţa de marţi, 5 decembrie, la Kiev. Politicianul a reuşit iniţial să fugă din apartamentul său din centrul capitalei Ucrainei, unde procurorii şi ofiţerii din Serviciul de Securitate au dat buzna pentru a efectua percheziţii.

Mihail Saakashvili a ieşit pe geamul apartamentului şi a urcat pe acoperişul blocului, format din opt etaje. Ex-preşedintele georgian a stat câteva minute pe acoperiş cu o sticlă de apă în mână, exprimând lozinci îndreptate împotriva liderului de la Kiev, Petro Poroşenko, informează NTV, citat de Adevărul.

Opozantul a chemat susţinătorii săi să nu permită organelor de forţă să-l reţină, îndemnându-i să continue lupta.

“Îndemn pe toți să se alăture și să nu permită comiterea fărădelegii. Să nu-i permită lui Poroșenko să mă răpească la comanda lui Putin. Sunt aici pentru a apăra Ucraina. Ei vor să mă răpească, pentru ca m-am ridicat în apărarea poporului ucrainean”, a strigat Saakashvili de pe acoperiș.
El i-a ameninţat pe oamenii legii că se va arunca de pe acoperiş, în cazul în care aceştia îl vor reţine. Totuşi, forţele speciale au reuşit în cele din urmă să-l reţină. La scurt timp, s-au adunat mai mult simpatizanţi ai politicianului care au intrat în altercaţii cu ofiţerii Serviciului de Securitate ucrainean. Activiştii lui Saakashvili au încercat să pătrundă în apartamentul fostului lider georgian, însă forţele de ordine au blocat intrarea.

Fostul președinte se află în Ucraina din septembrie, fiind acuzat că a trecut ilegal frontiera. Georgia a făcut deja o cerere oficială de extrădare pentu Saakashvili care va trebui să răspundă unor acuzații de corupție.

Активісти блокують бус, на якому намагаються вивезти Саакашвілі. Трьохсвятительська зі сторони Європейської площі.

Publicată de Mikheil Saakashvili pe Marţi, 5 decembrie 2017

adevarul.ro


Distribuiți acest articol!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button