ActualitățiRomânia

VIDEO | Minut de reculegere pentru eroii români. La 100 de ani de la UNIRE, evocați la Țiganca

Distribuiți acest articol!

Comemorare astăzi pentru eroii români căzuți în luptă, în iulie 1941, în capul de pod „Țiganca” din sudul Republicii Moldova. Ceremonia a avut loc la „Cimitirul de Onoare” unde sunt înhumați peste 1000 de soldați care au luptat pentru libertate și adevăr. La slujba religioasă au participat și locuitorii satului Stoianovca care, alături de preoţii Manastirii „Eroii Neamului”, au semnat azi şi o declarație de Unire cu Țara.

„Cimitirul eroilor” a fost reconstuit, în 2006, de către Oficiul Național pentru Cultul Eroilor. Ieromonahul Daniel Andrian, starețul mănăstirii, crede cu putere că trebuie să trăim în adevăr și să-i cinstim pe cei care au luptat în numele dreptății.

La eveniment a fost prezentă și Ludmila Sfârloagă, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova. Oficialul din România a lăudat inițiativa mănăstirii și enoriașilor de a semna actul de reunificare.

Enoriașii prezenți la manifestare, care au venit să cinstească memoria celor care au căzut în luptă pentru patrie, și-au exprimat și ei dorința de reunire a Republicii Moldova cu România. Localnicii sunt convinși că istoria va lua un alt mers, iar hotarul de pe Prut va trece pe Nistru.

https://youtu.be/F67s6yH1sk0


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button