10TVActualitățiRomânia

VIDEO // Moldovenii români, preferații angajați

Distribuiți acest articol!

Angajații din Republica Moldova sunt preferații hotelierilor de pe litoralul românesc. Sute de moldoveni români muncesc în zonele de agrement de pe cealaltă parte a Prutului, pentru că România poate asigura angajații cu salarii mai mari decât o poate face Rupublica Moldova, dar și cu contracte de muncă LA STAT.

Tot mai mulți moldoveni români pleacă în România la muncă. Spre deosebire de Republica Moldova, frații de peste Prut oferă salarii mai mari cu peste 50% la sută, comparativ cu cei de aici, care sunt angajați în hoteluri și în zonele de agrement, astfel că fiecare angajat primește pe lună 2500 de lei românești, echivalentul a peste 10 mii de lei. Pe lângă asta, le sunt oferite două mese pe zi, dar și o cameră de hotel în care să poată dormi.

Proprietarii hotelurilor și a restaurantelor de pe litoral au apelat la ajutorul fraţilor din Republica Moldova. Aceștea susțin că sunt bucuroși să primească forțe noi de muncă, pentru că sunt mai aproape de ei, dar cunosc și limba română.

Până în prezent au fost 7.000 de locuri vacante, dar toate posturile sunt ocupate. Proprietarii hotelurilor cer Guvernului să modifice legislația, pentru ca să poată aduce mai mai mulți angajatori din țările vecine.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button