ActualitățiRomânia

VIDEO. Moment Unic! Semnatarii declarațiilor de UNIRE, aplaudați în Parlamentul României

Distribuiți acest articol!

Ropote de aplauze în Parlamentul României pentru primarii din Republica Moldova care au semnat Declarațiile de UNIRE cu Țara. Edilii care au votat actele de revenire în vechile hotare ale României au fost invitaţi în legislativul de la București. Unul dintre ei a cerut autorităţilor din capitala țării să considere aceste primării ca fiind românești.

În Anul Centenarului, în Republica Moldova, primăriile au luat inițiativa de a se apropia de țară. În acest context, în fiecare zi, între Prut și Nistru s-a votat o Declarație de Unire. Cu această ocazie, deputatul Constantin Codreanu a lansat o invitație către edilii care au fost semnatari ai actului de revenire în vechile hotare ale României. În acest context, primarii au participat și la şedinţa anuală a Asociaţei Comunelor din România, pentru a fi asiguraţi de sprinijinul şi solidaritatea primăriilor din România.

Cleopatra Cobzac, primarul comunei Codreanca, raionul Străşeni, a afirmat că iniţiativa de adoptare a declaraţiei de unire au avut-o localnicii comunei. ”La data de 9 februarie comuna Codreanca, pe care o reprezint, a declarat deschis şi a semnat declaraţia de unire. S-a întâmplat, fraţii mei, ceea ce trebuia să se întâmple dintotdeauna”, a spus Cobzac.

Petru Frunze, din comuna Puhoi, Ialoveni, a afirmat că aceste declaraţii de unire sunt ”din suflet”. ”Noi dorim să ne întregim neamul nostru românesc şi este un motiv şi pentru alte localităţi din Basarabia să facă acest pas, un pas foarte important pentru ca cei din Basarabia să simtă valorile româneşti, dar şi valorile Uniunii Europene. Vreau să menţionez că am avut posibilitatea să înţelegem modul de dezvoltare al României şi vrem ca acest aspect să fie implementat şi în Republica Moldova. Avem mari speranţe de la România să ne considere pe noi, cei care am votat declaraţii de unire, că suntem primării româneşti şi să beneficiem de tot ceea ce beneficiază autorităţile locale din România”, a declarat Frunze.

Din 23 ianuarie, 36 de localități din Republica Moldova au votat Declarația de UNIRE cu România. Recent, primăriilor semnatare li s-a alăturat și o localitate de peste Prut, care a votat o declarație similară.

https://youtu.be/0fqovHsTPT4


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button