10TVActualități

VIDEO // NATO: Rusia pregătește un conflict, după ce a lansat cele mai mari manevre militare

Distribuiți acest articol!

Rusia a lansat marți, 11 septembrie, cele mai mari manevre militare din istoria sa, cu implicarea a 300 de mii de militari. NATO privește cu îngrijorare exercițiile denumite EST-2018 și precizează că Rusia pregătește un conflict de mare anvergură.

În cadrul manevrelor lansate de Rusia, marți, 11 septembrie, sunt implicați 300 de mii de militari. Acestea au fost denunţate de NATO ca o repetiţie a ‘unui conflict de mare anvergură’.

Această desfăşurare masivă de forţe şi participarea armatelor chineză şi mongolă la exerciţiile denumite ‘Vostok-2018’ (‘Est-2018’), preconizate să aibă loc între 11 şi 17 septembrie în Siberia orientală şi în Extremul Orient rus, intervin într-un context de tensiuni persistente cu Occidentul, marcat de criza ucraineană, conflictul din Siria şi numeroase acuzaţii de amestec în politica occidentală.

NATO apreciază că ‘Vostok-2018 demonstrează că Rusia se focalizează pe pregătirea în perspectiva unui conflict de mare amploare’.
Aceste aplicaţii survin după aplicaţiile militare desfăşurate la începutul lunii septembrie în vestul Ucrainei, la care au participat 2.200 de soldaţi ucraineni, americani şi din alte ţări membre NATO.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button