Actualități

VIDEO. „Noi, spre deosebire de șeful statului, nu profanăm drapelul de stat”

Distribuiți acest articol!

Drapelul de stat este scos doar la sărbătorile naționale și la sărbătorile liceului ”Gheorghe Asachi”. Chiar dacă copiii comuniștilor au învățat în acest liceu și continuă să mai învețe, asta nu înseamnă că liceul ”Gheorghe Asachi” și-a schimbat cumva poziția. El rămâne să fie o instituție de învățământ al românismului în această parte a lumii”.

Declarațiile, făcute în cadrul emisiunii Știrea Zilei de la 10TV, aparțin lui Boris Volosatâi, director al Liceului Teoretic ”Gheorghe Asachi”, care crede în continuare că liceul pe care-l conduce reprezintă un adevărat bastion al românismului în Republica Moldova.

În perioada celor două mandate de guvernare comunistă a fost mult mai ușor decât după. Chiar și în rândul conducătorilor partidului comuniștilor, cei care se aflau la conducerea învățământului, cei care se aflau la conducerea comisiilor pentru educație în Parlamentul Republicii Moldova, care, v-am spus, în toată această perioadă complicată, în care eram o zonă liberă de comunism, în care, bineînțeles, eram supuși unor verificări, existau persoane cu sentimente aparte pentru liceu. Nu vreau să dau nume, dar, după 7 aprilie, când parcă au venit ai noștri la guvernare, explicându-i istoria statului, un demnitar de stat îmi răspunde: ”Și cui asta trebuiește?”. Am rămas șocat… Eu mă bucur că aceste timpuri au trecut, că acest om nu se mai află pe linia întâi, nici măcar a doua sau a treia și nici nu se mai află la guvernare. Cel mai dureros este atunci când crezi că sunt ai tăi și te trădează”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button