10TVActualități

VIDEO // Nou pachet de sancțiuni din partea Senatului SUA pentru Federația Rusă

Distribuiți acest articol!

În timp ce Statele Unite ale Americii pregătesc noi solicitări către Rusia de a-și retrage armata de pe teritoriile ocupate ilegal, în regiunea separatistă transnistreană, trupele ruse de ocupaţie se pregătesc al treilea an, consecutiv, să forţeze Nistrul. Potrivit autorităților separatiste, exercițiile au drept obiectiv „depășirea obstacolelor pe râul Nistru”. Din practica anilor precedenți, însă, se ştie că militarii ruși se antrenează, după cum înşişi afimă, „pentru lichidarea cu succes a inamicilor de pe malul drept”.

Noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, pregătit de republicanul Lindsey Graham, se adresează președintelui SUA, Donald Trump, prin care i se solicită să ceară public retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei. Noul proiect a fost deja inclus pe agenda Senatului SUA și urmează să intre în dezbatere.

În același timp, guvernarea de la Chișinău și autoritățile statului susțin și sprijină separatismul din regiunea transnistriană, care ar trebui să inițieze un plan de acțiuni concret de retragere a trupelor ruse din stânga Nistrului, a declarat Rosian Vasiloi, expert în politici de securitate, din partea organizației IDIS „Viitorul”.

ONU, OSCE și NATO au solicitat retragerea forțelor militare pe care Rusia le-a staționat ilegal pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei.

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button