10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

VIDEO // O Horă a Unirii a încheiat Marșul Centenar. Flacăra Unirii rămâne la Chișinău

Distribuiți acest articol!

O Horă a Unirii a încheiat Marșul Centenar în Piața Marii Adunări Naționale. Centrul Chișinăului a fost împinzit de un tricolor imensi și a răsunat de românism. Hora a marchat încheierea marșului pe jos de la Alba Iulia la Chișinău și începutul acțiunilor pentru ultimele luni ale Anului Centenar.

Duminică, 2 septembrie 2018, s-a jucat în mod simbolic Hora Unirii în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Un steag tricolor imens a fost întins de cei care ieri au terminat Marşul Centenar. A fost o încheiere frumoasă pentru un drum lung, greu şi plin de sacrificii. S-a cerut Unirea, s-a cerut anularea consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov.

De la Hora Unirii nu a putut lipsi Flacăra Unirii, care a însoțit Marșul Centenar pe parcursul celor 1300 de km de la Alba Iulia la Chișinău. Acum, acest simbol al Anului Centenar va însoți fiecare acțiune unionistă.

După ce a fost dansată Hora Unirii de către românii adunați în centrul Chișinăului, Flacăra Unirii a trecut din mână în mână la participanţii din Horă, fiecare venind cu un mesaj.

Marşul Centenarului a început în data de 1 iulie, la Alba Iulia. Participanţii au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1.300 de km, împărţit în 11 etape, a câte 300 de oraşe şi sate din România şi Republica Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button