MAGAZIN

VIDEO// O nouă grădiniță renovată din banii românești a fost inaugurată în Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Statul român a renovat grădinița din satul Zatînsca din Raionul Soroca. Unitate preșcolară a fost renovată cu sprijinul donațiilor venite din partea guvernului României. Statul român a alocat nu mai puțin de 15 milioane de lei pentru ca școlarii și preșcolarii din Soroca să beneficieze de un învățământ derulat în condiții moderne, europene.

În alocuțiunea rostită la eveniment, Ambasadorul Daniel Ioniță a asigurat că România va fi mereu alături de R. Moldova și și-a exprimat speranța că ajutorul de peste Prut va ajunge la „toți și la fiecare dintre cetățenii R. Moldova.

La final, Ambasadorul Daniel Ioniță a oferit celor prezenți câte un mărțișor care, conform lui, „este un simbol al nostru, al tuturor, în R. Moldova și în România, și semnifică faptul că ne tragem seva dintr-o rădăcină comună”.

Din cei 1.700.000 lei cât a costat renovarea grădiniței din satul Zatînsca, contribuția guvernului României a fost de 1.500.000 lei, restul de 200 000 de lei fiind acoperite de autoritățile locale și de un fond de investiții din R. Moldova. Amintim că azi, 13 martie, se împlinesc 100 de ani de la votarea Unirii de către Zemstva din Soroca. Cu acest prilej, în municipiu vor avea loc mai multe evenimente social-culturale

#10TVLive

Publicată de 10tv.md pe Marţi, 13 martie 2018


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button