10TVActualități

VIDEO. Opinie: Anul 2018 ne obligă să reușim această Unire

Distribuiți acest articol!

Invitații din platoul emisiunii Sfatul Țării de la 10TV au vorbit despre parametrii tehnici ai aniversării Centenarului. Ion Leașcenco, președinte al Blocului Unității Naționale, a vorbit despre crearea unui fond la care să contribuie toți românii, atât cei de peste Prut, cât și cei din Republica Moldova.

Blocul Unității Naționale a venit cu inițiativa formării unui fond al Unirii, prin intermediul căruia să fie alimentate, finanțate toate în anul Centenarului Unirii, pentru că, pe lângă resursele umane și timpul pe care-l dedică unioniștii buni pentru proiectele unioniste, avem nevoie de fonduri. Sunt proiecte care trebuie finanțate. Donațiile pot fi făcute pe site-urile noastre, cu cardul, Pay-Pal sau direct la sediile din Republica Moldova, România sau diasporă”, a declarat Ion Leașcenco.

Vitalie Prisăcaru, vice-președinte al mișcării ”Tinerii Moldovei”, a lansat o nouă inițiativă – crearea unei hărți electronice, prin care românii din Basarabia să poată vedea care este numărul real al unioniștilor, care este raionul sau localitatea care îi interesează. Prisăcaru speră că românii cu suflet bun, cei din Occident vor dori să participe la această inițiativă.

În fiecare an se fac sondaje în care oamenii sunt întrebați dacă sunt sau nu unioniști, dacă vor Unire sau nu. Aceste sondaje sunt comandate de care nu vor Unirea neapărat. Ele ne situează între 20 și 30%. Noi, probabil, suntem mult mai mulți de-atât. Dacă o să facem noi un sondaj și dacă o să punem întrebarea într-un mod obiectiv, cred că putem să ajungem la 50%”, a afirmat Prisăcaru, făcând referire la beneficiile creării unei hărți electronice a unioniștilor.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button