10TVActualități

VIDEO| Opinie. Năstase a eșuat, iar Munteanu a exagerat

Distribuiți acest articol!

Laitmotivul politicului moldovenesc ”candidatul unic” este doar o ficțiune. Nu avem așa ceva, au concluzionat analiștii politici Corneliu Ciurea și Nicolae Negru joi seara în cadrul emisiunii Sfatul Țării. Năstase a eșuat să coaguleze toate forțele pro-europene în jurul, iar Munteanu nu a avut o comportare tocmai fairplay în raport cu unionistul Constantin Codreanu, a punctat Negru pe final.

“Nu există un candidat unic și nici nu putea exista, decât teoretic. O parte din partide nu-l consideră pe Andrei Năstase proeuropean și Năstase a făcut gafa sau a crezut că se poate pune batista pe țambalul integrării  europene, și în acest timp să ne războim sau să ne răfuim cu Plahatniuc. O persoană care renunță așa de ușor și care pune batista pe țambal nu poate reprezenta în mod autentic așa cum pretind ei o forță autentic proeuropeană” a declarat Nicolae Negru.

“Nici măcar domnul Năstase nu este definitiv un candidat unic. El este susţinut de trei formaţiuni politice şi amintesc: două dintre ele, PAS şi PLDM, au anunţat sprijinul la o dată mai târzie, după ce Năstase s-a autopropus. PAS a avut nevoie de un proces de negocieri și discuţii, iar PLDM-ul a urmat mişcarea PAS-lui și bănuiesc că ambele formațiuni îl sprijină fără mult entuziasm, dar acest sprijin există. În rest partidele unioniste,  care și ele sunt partide de dreapta au mers cu propriii candidaţi” a declarat Corneliu Ciurea.

Analistul Nicolae Negru consideră că partidele unioniste ar trebui să aibă un comportament fairplay, indiferent de concurența electorală. Totuși, Valeriu Munteanu a exagerat în raport cu Constantin Codreanu, adeclarat Negru.

“E aici și un anumit risc din partea lui Valeriu Munteanu, să nu exagereze în concurența cu Codreanu și cu alți lideri ai partidelor unioniste. Trebuie să fie în limita raționalului. Mie mi se pare ca el întrece uneori măsura” a afirmat Nicolae Negru.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button