MAGAZIN

VIDEO // Ostașii români comemorați la Nisporeni

Distribuiți acest articol!

Cinste eroilor români! La Cimitirul ostașilor români din satul Vărzărești, raionul Nisporeni a avut loc o slujbă de pomenire a celor căzuți pentru apărarea patriei. Locuitorii satului alături de preoți și un ansamblu de copii au cinstit memoria celor ce și-au dat viața pentru a readuce Basarabia acasă.

Ziua eroiilor a fost marcată la Cimitirul ostașilor români din satul Vărzărești. Localnicii au ținut un minunt de reculegere în memoria eroilor, au depus flori și au participat la slujba de pomenirea a ostașilor români cazuți pe câmpul de luptă în vara anului 1941.
Ansamblul de copii “Doina Codrilor” au cântat cântece patriotice, iar oamenii adunați și-au reamintit acele momente tragice pentru poporul român, eforturile și sacrificiul plătit cu sânge în anii celui de-al doilea război mondial.
În Cimitirul din Vărzărești sunt înmormântaţi 178 de ostaşi români căzuţi în operațiunile de luptă pentru eliberarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord din anul 1941.

Tot astăzi prin contribuția cetățenilor români în orașul Nisporeni a fost inaugurată o Troiță din lemn dedicată celor 100 de ani de la Unirea Basarabie cu România.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button