10TVActualitățiRomânia

VIDEO// Patru zile de proteste în România. Manifestațiile au fost organizate de către diaspora

Distribuiți acest articol!

Patru zile de proteste în România. Oamenii au ieșit în stradă pentru a spune Nu legilor adoptate de putere. Manifestațiile stradale au fost organizate şi promovate de grupuri de români care trăiesc peste hotare.

Proteste masive, antiguvernamentale, au fost organizate timp de trei zile în București, la care au participat peste cincizeci de mii de oameni. Diaspora a manifestat în fața Guvernului României, în legătură cu modificările din justiție.

Protestele s-au desfăşurat paşnic, oamenii au scandat “Demisia” şi “Nu vă fie frică, românii se ridică”, iar unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor.

Manifestațiile nu s-au lăsat fără incidente. Au existat altercații între o parte a participanților și forțele de ordine. Jandarmeria Română se apără și spune că intervenția, de vineri, a fost una justificată. Cu toate acestea, procurorii militari s-au autosesizat și anchetează Jandarmeria.

Tot în aceleași zile, câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seară şi în mai multe oraşe din ţară – la Iaşi au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni, la Timişoara au fost peste 8.000 de manifestanţi, iar la Sibiu aproximativ 5.000.

Oamenii spun că vor continua să iasă în stradă și în zilele ce vor urma, până când cei care au călcat grav linia roșie vor plăti.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button